Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Preventieve drugcontroles in Sint-Maria en Sint-Jozef Geel

Bij controleacties in twee secundaire scholen in Geel werden op dinsdag 21 mei in totaal 119 leerlingen en leerkrachten gecontroleerd op drugbezit. Bij één leerling werden verdovende middelen aangetroffen.

Deze controles maken deel uit van het drugbeleidsplan van de scholengemeenschap KOGEKA. De acties kwamen tot stand door een goede samenwerking tussen de schooldirecties, het parket en de politie.

Twaalf klassen

In het totaal werden in Sint Maria en Sint Jozef 119 leerlingen uit 12 verschillende klassen gecontroleerd. Ook klaslokalen, schooltassen en lockers werden gecontroleerd. Tijdens deze actie werden ook drughonden ingezet. Bij drie jongeren reageerde de hond positief. Na controle bleek één leerling effectief softdrugs op zak te hebben.

Drugbeleidsplan

Alle Geelse secundaire scholen hebben - samen met de politie en de drugpreventiemedewerker van de stad Geel - een drugbeleidsplan opgesteld. Dit plan bestaat ondertussen meer dan 10 jaar en omvat drie pijlers: preventie, begeleiding en begrenzing. De controleacties kaderen in dit drugbeleidsplan.

Ondersteuning actie

De controles verliepen vlot en namen één lesuur in beslag. De lokale politie zette tien medewerkers in en kreeg bijstand van twee agenten met drughond van de Federale Politie.

Deel dit artikel